Σελίδες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Tιτάν : Αύξηση εξαγωγών και κύκλου εργασιών του Ομίλου

O κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν το εννεάμηνο του 2012 ανήλθε σε €847 εκ., σημειώνοντας αύξηση 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 27% και έφθασαν τα €162,5 εκ.


Tα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους έφθασαν τα €2 εκ., σε σχέση με €54 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου σημείωσε αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η διαφαινόμενη
ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, η διατήρηση της δυναμικής των αγορών της Ανατολικής Μεσογείου και η αύξηση των εξαγωγών από την Ελλάδα, αντιστάθμισαν την συνεχιζόμενη κατάρρευση της ελληνικής αγοράς καθώς και την επιβράδυνση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η μείωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, οφείλεται στην επιδείνωση των συνθηκών στις ευρωπαϊκές αγορές, στην αδυναμία της ζήτησης στο σύνολο σχεδόν των αγορών, που δεν επέτρεψε την ανάκτηση της αύξησης του κόστους παραγωγής καθώς επίσης στην εγγραφή σημαντικών έκτακτων αποτελεσμάτων κατά την περσινή περίοδο.

Πηγή : Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy