Σελίδες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση ανοικτής δικτύωσης

Ο χώρος του Free Thinking Zone, ένας χώρος “ανοχής της σκέψης” όπως λέει και η ιδιοκτήτριά του, Αρετή Γεωργιλή, ενδείκνυται για (λογοτεχνικές) συναντήσεις αλλά και γενικά συναντήσεις κάθε είδους σε ανεπίσημο χαλαρό κλίμα.
 
 
Στο ίδιο κλίμα λοιπόν, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το τρίτο κατά σειρά, «Είμαι- Κάνω-Θέλω», η καθιερωμένη πλέον συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.
Η συγκεριμένη συνάντηση θα πραγματοποιείται την δεύτερη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα φιλοδοξώντας να φέρει «κοντά» τους παρευερισκόμενους παρουσιάζοντας εαυτούς σε ένα ανοικτό και ανεπίσημο κλίμα: τι κάνουν/τι σκέφτονται να κάνουν και τι ζητούν από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους για να το «βάλουν» μπροστά.
Την συνάντηση «άνοιξε», ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων κ. Σωκράτης Πλούσσας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα προηγούμενων συναντήσεων που έλαβαν την μορφή καινούριων συνεργασιών και επαγγελματικών συζητήσεων.
Η σύνθεση του Είμαι-Κάνω- Θέλω της Τετάρτης παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον: από τους «περίεργους» μέχρι ανθρώπους που επιθυμούν να ξεκινήσουν/έχουν ξεκινήσει μια καινούρια επιχείρηση, ο αέρας ανανέωσης των ατόμων που παρευρέθηκαν αποτέλεσε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συνάντησης.
Χαρακτηριστική η περίπτωση τριών νέων ανθρώπων, οι οποίοι ερχόμενοι από το Κιλκίς έκαναν μια στάση στο Free Thinking Zone την Τετάρτη, για να παρουσιάσουν την μη συσταθείσα (αλλά μελλοντικά συσταθείσα) εταιρεία τους στον τομέα των ηλεκτρονικών κατασκευών και εφαρμογών. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη παραδοτέο έργο σε πελάτες.
Εκτός όμως από τη παραπάνω ομάδα, τους εαυτούς τους και τις δραστηριότητές τους παρουσίασαν και παρευρισκόμενοι οι οποίοι έχουν ξεκινήσει/θέλουν να ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ποικίλους τομείς όπως: την εμπορία ανθοϊαμάτων, την παροχή υπηρεσιών τηλεγραμματείας, την διάθεση λογισμικού για αγοραπωλησίες, τιμολογήσεις κοκ, την δημιουργία πλατφόρμας που θα φέρνει κοντά freelances και εργοδότες.
Και η λίστα δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζει με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους να έχουν ξεκινήσει εταιρείες για έρευνα αγοράς με την χρήση σύγχρονων μέσων, στον τομέα του business intelligence αλλά και για την δημιουργία ευφάνταστων τουριστικών οδηγών για iPhone και iPad σε ελληνικά και αγγλικά.
Δυναμική παρουσία είχαν όμως και σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην συνέχεια και αναζωπύρωση της όλης συζήτησης γύρω από το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δίνοντας παράλληλα και τις πολύτιμες συμβουλές τους στους παρευρισκόμενους.
Μέχρι το επόμενο “Είμαι-Κάνω-Θέλω¨, μείνετε συντονισμένοι!
 
Πηγή : HSA - Eλένη Νάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy