Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται το "Eλληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας"

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative, THI) ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, τον θεσμό "Eλληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας".
Με το βραβείο δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να κερδίσουν χρηματοδότηση έως 500.000 ευρώ καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή καθοδήγησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών για να δημιουργήσουν την νέα τους επιχείρηση.

Το "Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας" χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο όμιλος Libra, ένας διεθνής οικογενειακός επιχειρηματικός όμιλος.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για 5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των
νικητών και για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης από έμπειρα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.
 

Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία η οποία συμμετέχει με επί πλέον 500.000 δολάρια στο πρόγραμμα των βραβείων.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται με την κατάθεση περιγράμματος επιχειρηματικού σχεδίου μέσω της ιστοσελίδας του βραβείου. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2013. Η επιτροπή των κριτών θα ανακοινώσει έναν έως πέντε νικητές στις αρχές Απριλίου 2013.

Επιπλέον, οι επιχειρηματικές ιδέες που θα βραβευθούν θα χρηματοδοτηθούν με ποσά από 100.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ, συναρτήσει του αριθμού των νικητών. Τα ποσά αυτά χορηγούνται άτοκα και χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις και θα πρέπει να αποπληρώνονται εντός 5ετίας..

Σημειώνεται ότι, αίτηση μπορούν να υποβάλλουν άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, oμάδες προσώπων και υφιστάμενες ιδιωτικές-μη εισηγμένες- εταιρείες, ενώ προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα ασκήσουν δραστηριότητα με έδρα την Ελλάδα.

Πηγή : ΕΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy