Σελίδες

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Οικονομικό Forum για τη Μεσόγειο» στο Μιλάνο

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ''Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα'' που σας παρουσιάσαμε την Πέμπτη 08.11.2012 Eδώ στο ExportAcademy έγινε λόγος για την μεγάλη διοργάνωση του Μιλάνου.

To “Economic and Financial Forum for the Mediterranean” διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Μιλάνου μέσω του Promos ( Οργανισμού προώθησης επιχειρηματικής εξωστρέφειας) σε συνεργασία με το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών και την υποστήριξη της Προεδρίας της Ιταλικής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και της Γενικής Γραμματείας για την Μεσόγειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


H φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται από αντιπροσωπείες 35 χωρών με συμμετοχές αρχηγών κρατών, εκπροσώπων κυβερνήσεων, ιταλικών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιχειρηματιών και οργανώσεων τους, επενδυτών, πολιτικών και οικονομικών προσωπικοτήτων της Ευρω-Μεσογειακής περιοχής.


Με πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχει πολυάριθμη ελληνική αποστολή. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση , εκ μέρους του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος κος Ιωάννης Τσαμίχας, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Παντελής και ο Γενικός Γραμματέας κος Παναγιώτης Βαμβακάρης. Στις εργασίες του Φόρουμ θα συμμετέχει και η Τράπεζα Eurobank με τον Γενικό Διευθυντή κο Ανδρέα Χασάπη ,Head of Corporate Transaction Banking, και την Βοηθό Γενικό Διευθυντή, κα Ναταλία Χριστοδούλου, Communication and Marketing Sector Wholesale Banking.
Ας σημειωθεί ότι η συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή έχουν προσκληθεί να παρέμβουν με προγραμματισμένες ομιλίες.
 
 
 
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου από το βήμα του συνεδρίου θα παρουσιάσει την νέα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου « Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα», ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας που εμπλέκει 74 ιταλικά εμπορικά επιμελητήρια σε 52 χώρες. Υπογραμμίζουμε ότι η παραπάνω πρωτοβουλία έχει την συνεργασία, συνεισφορά και αρωγή σημαντικών θεσμικών παραγόντων της χώρας μας όπως: το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) ,την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την Τραπεζα Eurobank, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ( ΣΕΒΕ ), το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητηριο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο θα οργανώσει ειδικό Desk για την Ελλάδα στο οποίο θα συμμετέχει με εκπρόσωπο του, εκ των άλλων, και ο Οργανισμός Invest in Greece με στόχο την προβολή της χώρας μας και την παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών projects. Το ελληνικό περίπτερο (desk) , θα φιλοξενηθεί στον κεντρικό συνεδριακό χώρο – Palazzo Τurati – και θα είναι επισκέψιμο το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy