Σελίδες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οικονομική ενίσχυση με τη μορφή «δανείου τιμής» για σπουδές στο Παρίσι

Σύμφωνα με την διαθήκη και τον κωδίκελο του αποβιώσαντος Ακαδημαϊκού Βασ. Κουρεμένου και την από 24.09.2012 απόφαση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή "δανείου τιμής", από τα έσοδα του κληροδοτήματος Βασ. Κουρεμένου,
για σπουδές στο Παρίσι στην Αρχιτεκτονική ή Μουσική ή Γλυπτική ή Ζωγραφική και Διακοσμητική, να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα) αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι όροι παροχής της οικονομικής ενίσχυσης είναι οι εξής:

  1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία 16 - 22 ετών και αποδεδειγμένη κλίση στον αντίστοιχο κλάδο σπουδών, να μη διαθέτουν δε τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα για αντιμετώπιση σπουδών στο εξωτερικό. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των υποψηφίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των σαράντα εννέα χιλιάδων ευρώ (49.000,00€) και θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500,00€) για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο, σε οικογένειες με άνω των δύο (2) προστατευόμενων τέκνων.
  2. Οι καταγόμενοι από την Ήπειρο θα προτιμηθούν.
  3. Ο αριθμός αυτών που θα επιλεγούν θα ανέλθει σε τρεις (3). Στον καθένα από αυτούς θα παρέχεται οικονομική ενίσχυση χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00€) το μήνα.
  4. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης αρχίζει από την ημέρα της άφιξης του υποτρόφου στο εξωτερικό, αποδεικνυομένης με πιστοποιητικό του οικείου Έλληνα Πρόξενου, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης σύναψης με τον υπότροφο στην Αθήνα του οικείου συμβολαίου υποτροφίας.
  5. Η κάθε υποτροφία χορηγείται για ένα (1) ακαδημαϊκό έτος με έναρξη το έτος 2013-2014 και μπορεί να παρατείνεται ανά έτος μέχρι πέρατος των σπουδών του υποτρόφου και το πολύ μέχρι έξι (6) έτη συνολικά, κατά την κρίση της Ακαδημίας Αθηνών, εφόσον αυτός θα προσκομίζει στοιχεία σχετικά με την πορεία των σπουδών του και τη διαγωγή του, τα οποία να δικαιολογούν την παράταση και υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα του κληροδοτήματος επαρκούν. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο 2013 δηλαδή πριν την έναρξη της υποτροφίας.
  6. Οι υπότροφοι υποχρεούνται να υποβάλουν ανά έτος έκθεση για την πορεία των σπουδών τους. Επίσης υποχρεούνται μετά το πέρας των σπουδών τους να παραδώσουν στην Ακαδημία Αθηνών ένα ή περισσότερα έργα τους.
  7. Η Ακαδημία Αθηνών δικαιούται να ζητήσει από τους υποτρόφους την επιστροφή των χρημάτων όταν και οποτεδήποτε αυτοί αποκτήσουν την προς τούτο δυνατότητα.
  8. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατέχουν τίτλο τουλάχιστον "Καλής" γνώσης της Γαλλικής γλώσσας, άλλως προς διακρίβωση των γνώσεων των υποψηφίων στη Γαλλική γλώσσα, η Ακαδημία Αθηνών επιφυλάσσεται να τους υποβάλλει σε δοκιμασία πριν την επιλογή.
  9. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν στην Ακαδημία Αθηνών (ταχ. δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα), το βραδύτερο εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσης, αίτηση, στην οποία πρέπει να επισυνάπτονται τα εξής πιστοποιητικά:
α) Επικυρωμένα πιστοποιητικά ή άλλα στοιχεία αποδεικνύοντα την επίδοση του ενδιαφερομένου στον κλάδο, στον οποίο επιθυμεί να σπουδάσει.
β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
γ) Αποδεικτικό της καταγωγής των ενδιαφερομένων, εφόσον κατάγονται από την Ήπειρο (οι καταγόμενοι από την Ήπειρο προτιμώνται σύμφωνα με τη διαθήκη).
δ) Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/86) ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομία, κληροδοσία, δωρεά, το Ι.Κ.Υ. ή άλλη πηγή και δεν εξέπεσε από δική του υπαιτιότητα από άλλη υποτροφία, η οποία τυχόν του απενεμήθη προηγουμένως. Προκειμένου περί ανηλίκων τη δήλωση αυτή υποβάλλει ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού.
ε) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους.
στ) Επικυρωμένο τίτλο που να αποδεικνύει τουλάχιστον την "Καλή" γνώση της Γαλλικής γλώσσας, εφόσον υπάρχει (βλ. άρθρο 8).
ζ) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Σημ.: Η Ακαδημία Αθηνών αναζητεί υποχρεωτικά αυτεπαγγέλτως τα εξής πιστοποιητικά:
α) Πιστοποιητικό Ελληνικής ιθαγένειας ή Ελληνικής καταγωγής.
β) Πιστοποιητικό ηλικίας όχι μεγαλύτερης των 22 ετών και μικρότερης των 16 ετών.
γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στην Ακαδημία Αθηνών - Διεύθυνση Περιουσίας (δ/νση: Σόλωνος 84, 5ος όροφος, τηλ.: 210.3664736).
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 14/12/2012.
 
Πηγή : newsedu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy