Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρακτική Άσκηση σε Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τι είναι τα προγράμματα πρακτικής άσκησης σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δυο λόγια; Πολλά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν τη δυνατότητα σε φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους να κάνουν πρακτική άσκηση για ένα διάστημα σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές τους. Συνήθως το διάστημα αυτό κυμαίνεται από τρεις έως πέντε μήνες και οι ασκούμενοι αμείβονται, αποκτώντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες. Μια τέτοιου είδους άσκηση έχει μεγάλη αίγλη κι έτσι ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός.


Ποιος μπορεί να κάνει πρακτική άσκηση σε όργανα της ΕΕ;
Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, πρόσφατοι πτυχιούχοι και νέοι εργαζόμενοι. Οι ασκούμενοι πρέπει να ξέρουν οπωσδήποτε μία ξένη γλώσσα, εκτός των ελληνικών, αγγλικά και γαλλικά ιδιαίτερα χρήσιμα.
 
Τι είδη πρακτικής άσκησης υπάρχουν;
Πολλά! Μπορεί να κάνεις αξιολόγηση οικονομικών project στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, να διοργανώνεις meetings της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή μεταφράζεις επίσημα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη, και μπορείς να έχεις από αρκετά γενικά καθήκοντα έως ιδιαίτερα συγκεκριμένα. Να αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει το
όργανο της ΕΕ στο οποίο κάνεις την άσκησή σου, τόσο για το αντικείμενο όσο και για τα καθήκοντα που θα έχεις.
 
Ποια η διάρκεια της άσκησης σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Σε γενικές γραμμές η διάρκεια είναι 1-5 μήνες. Πάντως, στις περισσότρες περιπτώσεις πρόκειται για διάστημα 5 μηνών.
 
Πού μπορεί να κάνει κανείς άσκηση σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ όπου υπάρχουν σχετικά όργανα. Ενδεικτικά αναφέρουμε, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία, ακόμα και Ισπανία ή Αγγλία.
 
Και ποιες οι παροχές της πρακτικής άσκησης;
Εξαρτάται από το όργανο στο οποίο θα δουλεύεις. Πάντως σε αρκετά όργανα μπορείς να παίρνεις γύρω στα €1000 το μήνα, ενώ σου καλύπτουν και την ασφάλισή σου.
 
Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα πρακτικής ασκησης σε όργανα της ΕΕ;
Αν ξεκινησεις να κάνεις το ψάξιμο μόνος σου είναι πολύ πιθανόν να χαθείς στα τόσα site που υπαρχουν. Για να σε γλιτώσουμε από τον μπελά, έχουμε μαζέψει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες και έχουμε φτιάξει ένα συγκριτικό πινακάκι, το οποίο μπορείς να δεις εδώ.
 
Ωραία, θέλω να κάνω πρακτική άσκηση σε όργανο της ΕΕ. Τι κάνω τώρα;
Καταρχήν ρίξε μια ματιά στο συγκριτικό πινακάκι που έχουμε φτιάξει για σένα, και δες τι σε ενδιαφέρει. Γενικά θα χρειαστεί να μαζέψεις αρκετά χαρτιά, οπότε θα σου συνιστούσαμε να ξεκινήσεις την όλη διαδιακασία τουλάχιστον 2 μήνες πριν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
Χοντρικά:
Προϋποθέσεις
Χώρες
Διάρκεια
Παροχές
  • Φοιτητές
  • Σπουδαστές
  • Πρόσφατοι πτυχιούχοι
Βέλγιο
Λουξεμβούργο
κλπ
1-5 μήνες
  • Μισθός (εξαρτάται από το όργανο της ΕΕ)
  • Ασφάλιση
 
Πηγή : Gap year

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy