Σελίδες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κάνε την καινοτομία να…«δουλέψει»

“Make Innovation Work” ή “Κάνε την καινοτομία να…δουλέψει” είναι ο τίτλος του φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωφόρος Αμαλίας 8, στις 10 Δεκεμβρίου 2012 (9.30 π.μ.- 4μμ.)
 
Η διοργάνωση του συγκεριμένου φόρουμ αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν με πρωτωβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στοχεύοντας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Το πρώτο φόρουμ αυτής της σειράς που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται με την συνεργασία της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Το forum περιλαμβάνει τις εξής τρεις ενότητες:
Ενότητα Α: Αλλαγή κουλτούρας στο επιχειρηματικό περιβάλλον
Η ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την εξεύρεση χρηματοδότησης.
Για να ανθίσουν οι επιχειρηματικές ιδέες απαιτούνται ηγετικές ικανότητες, ταλέντο, επιμονή αλλά και το κατάλληλο έδαφος…ήτοι ένα ομαλό εργασιακό περιβάλλον και φυσικά το κατάλληλο θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο που καλείται να δράσει ένας επιχειρηματίας.
Ενότητα B: Βασικά στοιχεία του νέου οικοσυστήματος
Στην συγκεκριμένη ενότητα θα θιχθούν καίρια σημεία γύρω από την χρηματοδότηση αλλά και τον ρόλο των incubators και του σωστού mentoring στην ανάπτυξη της (καινοτομικής) επιχειρηματικότητας.
Ενότητα Γ: Η Σημασία του Σωστού Business Plan
Στη τελευταία ενότητα της εκδήλωσης, θα λάβει χώρα μια διαδραστική συζήτηση των ομιλητών με το κοινό σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κατανόηση της επιχειρηματικής στρατηγικής και της κατάστρωσης ενός σωστού επιχειρηματικού πλάνου.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του forum και τους ομιλητές, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy