«Συστηματικά αρχίσαμε να μπαίνουμε στην αγορά της Αφρικής το καλοκαίρι του 2011, δημιουργήσαμε δίκτυο συνεργατών και ήδη οι παραγγελίες για μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα ακολουθούν ταχεία αυξητική πορεία. Από το 2013 η νέα αυτή αγορά για την Αλουμύλ, θα αποδειχθεί πολύ σημαντική, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του Ομίλου, ο οποίος πιστεύει ότι η αφρικανική ήπειρος, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα δώσει στην παγκόσμια οικονομία το επόμενο αναπτυξιακό boom», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς.
Η Αλουμύλ αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτή τη ζώνη που οριζόντια διασχίζει την Αφρική, από τη Σιέρα Λεόνε στα δυτικά, λιμάνι της Δυτικής Αφρικής στον Ατλαντικό ωκεανό, μέχρι την Αιθιοπία με τα πλούσια αποθέματα μετάλλων στην οποία μόλις φέτος τοποθετήθηκε η βρετανική Nyota Minerals για την εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στα δυτικά της χώρας.
«Γεγονός είναι ότι οι χώρες αυτές υστερούν πολύ σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης ενώ το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνάει στις περισσότερες περιπτώσεις τις 2.000 ευρώ. Εν τούτοις είναι χώρες με πλούσιους φυσικούς πόρους, παραγωγοί πετρελαίου πολύτιμων μετάλλων, διαμαντιών, διαφόρων μεταλλευμάτων. Υπάρχουν πόροι στις χώρες αυτές, υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες και άνθρωποι που έχουν τα κεφάλαια για να επενδύσουν στον κατασκευαστικό τομέα όπως και στη βιομηχανία», προσθέτει ο κ. Μυλωνάς.
Σήμερα η Αλουμύλ πραγματοποιεί εξαγωγές προφίλ αλουμινίου σε Γκάνα, Σουδάν, Καμερούν, Νιγηρία ενώ πρόσφατα ανέλαβε τρία μεγάλα οικοδομικά έργα στην Ανγκόλα.
«Έχουμε δεχτεί πολλές κρούσεις, από επιχειρηματίες με ισχυρή οικονομική βάση, για να αρχίσουμε παραγωγή στην Αφρική, σε περισσότερες από μία χώρα. Τις εξετάζουμε αυτές τις προτάσεις όπως και τις μορφές που θα μπορούσαν να πάρουν οι συνεργασίες με δεδομένο ότι ο Όμιλος, λόγω των περιορισμών της ελληνικής κατάστασης, βρίσκεται σε φάση επενδυτικής συγκράτησης.
«Στο πλαίσιο της αφρικανικής μας ανάπτυξης, σκεπτόμαστε και τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού κέντρου, μίας επιχειρηματικής βάσης για τον Όμιλο. Σε επίπεδο σημαντικής συμμετοχής στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, η Αφρική θα αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της από το 2013», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ομίλου Αλουμύλ.
Για τον Όμιλο, οι πωλήσεις το 2012, βρίσκονται εντός προβλέψεων. Η ελληνική αγορά είναι καταποντισμένη, τα Βαλκάνια δεν κινούνται, ενώ η Ευρώπη καταγράφει μικρή κάμψη. Όμως, ευτυχώς για την Αλουμύλ, σε άνοδο είναι η Τουρκία, η αγορά της Αμερικής με παραγγελίες για ειδικού τύπου έργα, ενώ πλέον πολλά υπόσχεται και η Αφρική.
Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες τραπεζικές υποχρεώσεις του Ομίλου, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της γρήγορης διεθνούς επέκτασης ( μέχρι και το 2007) , ο κ. Μυλωνάς βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ούτε καν υποψία δυσκολίας στην εξυπηρέτηση των δανείων, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο συνολικός δανεισμός , ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ.
Πηγή : Voria
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου