Από το νεοσύστατο ελαιοκομικό συνεταιρισμό που αναλαμβάνει
πρωτοβουλία να βγει από την απραξία δίνοντας την συμφερότερη λύση στον
καταναλωτή
Αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απραξία με μια κίνηση που
θα αγγίζει τον μέσο καταναλωτή προσφέροντας το εκλεκτό λάδι της Μαρώνειας από
τοπική ποικιλία, σε μπουκάλι. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό
του χωριού όπου η πρόσφατη συνάντηση
που έγινε στο χώρο του νηπιαγωγείου έδωσε την δυνατότητα για μια τετ α τετ κουβέντα όλων των μελών για το τι μέλλει γενέσθαι.
που έγινε στο χώρο του νηπιαγωγείου έδωσε την δυνατότητα για μια τετ α τετ κουβέντα όλων των μελών για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η κρίση, οι περιορισμένες δυνατότητες του καταναλωτή οδηγούν σε πολλές
σκέψεις σχετικά με την διάθεση του λαδιού που σε συμφερότερη τιμή ενώ στα μέλη
του συνεταιρισμού παρουσιάσθηκαν οι ιδέες για το προτεινόμενο μπουκάλι το κόστος
και την ετικέτα του προϊόντος που θα φαίνεται σαν λάδι του συνεταιρισμού
Μαρώνειας. Άλλες ιδέες που ακούστηκαν ήταν για δημιουργία πεντάκιλης συσκευασίας
ενώ λέχθηκε ότι στις καλές χρονιές που υπάρχει λάδι η παραγωγή φτάνει μέχρι και
τους 130 τόνους.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Σταμάτης Κούνιος που είχε και τον
συντονισμό της ανοικτής συζήτησης, ο ταμίας Τάσος Ιωάννου, ο γραμματέας
Θεόδωρος Περβανάς, ενώ μετείχαν ο Κώστας Κούκος αντιπρόεδρος στην Ένωση
Αγροτικών συνεταιρισμών Ροδόπης, ο Κούλης Ταξιλδάρης, ο Παναγιώτης Καράβας, ο
Θόδωρος Παρίσης πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, ο Μιχάλης Πατσάρας, ο Μένανδρος
Μαυρουδής, Παναγιώτης Αντωνίου και άλλοι.
Σκέψεις υπήρχαν πολλές για μπουκάλια γυάλινα, με ξεχωριστό στυλ και ψηλό
λαιμό αλλά θα ανέβαζαν το κόστος κι έτσι η πρόταση περιορίστηκε σε πλαστικό
μπουκάλι που θα μετέχει στον ανταγωνισμό των τυποποιημένων επώνυμων λαδιών που
συναντά ο καταναλωτής στο ράφι και καλείται να τα επιλέξει. Ο προβληματισμός
αναπτύχθηκε με σοβαρότητα έτσι ώστε το βήμα να γίνει με μελέτη και να έχει
αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των συνεταίρων.
Το λάδι της περιοχής μας θεωρείται ως ο «αιθέρας των ελαίων» στην γεύση και
την διατροφική αξία κάτι που όλοι αναμένουν να αναγνωρίσουν οι καταναλωτές της
περιοχής και να το στηρίξουν.
Πηγή : Xρόνος.gr
1 σχόλιο:
Συγχαρητήρια! Θα έχουμε λοιπόν Μαστίχα Χίου, Κρόκο Κοζανης και ... Αιθεριο λάδι Μαρώνειας!!!
Δημοσίευση σχολίου