Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα «Ατλας» συνδέει Πανεπιστήμια και φορείς για πρακτική εξάσκηση

Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία που στηρίζει την πρακτική άσκηση των φοιτητών των Ελληνικών Aκαδημαϊκών Iδρυμάτων μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης ,επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών τους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, τίθεται για πρώτη φορά σε λειτουργία τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Πρόκειται για την Υπηρεσία <<ΑΤΛΑΣ - Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των Φοιτητών ΑΕΙ>>, η οποία διασυνδέει τα Aκαδημαϊκά Iδρύματα της χώρας με τους φορείς που παρέχουν θέσεις -και συνεπώς δυνατότητες- πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές – κάτι που είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την Ακαδημαϊκή τους ολοκλήρωση . Η ενημέρωση για τις θέσεις αυτές γίνεται μέσα από ένα ενιαίο, κεντρικό σύστημα οποίο προσβάσιμο από όλα τα Ιδρύματα και από τους φοιτητές τους.

Στόχοι του συστήματος ΑΤΛΑΣ, είναι ;
• η αύξηση της διαθεσιμότητας θέσεων πρακτικής άσκησης στους φοιτητές,
• η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των ιδρυμάτων και των φορέων που προσφέρουν τις θέσεις πρακτικής άσκησης,
• η άμεση ενημέρωση των ιδρυμάτων για τις διαθέσιμες θέσεις καθώς και
• η δυνατότητα δέσμευσης αυτών εκ μέρους των φοιτητών, μέσω του συστήματος.

Στο σύστημα ΑΤΛΑΣ μπορούν να εγγραφούν όλοι οι φορείς που διαθέτουν θέσεις πρακτικής άσκησης και να καταχωρίσουν τις θέσεις αυτές, λειτουργία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο σύνδεσμο: http://submit-atlas.grnet.gr

Με τη χρήση του συστήματος ΑΤΛΑΣ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, εξαιτίας κατ αρχήν του βελτιωμένου επίπεδου πληροφόρησης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί και η ποιότητα της παρεχόμενης πρακτικής άσκησης. Εκτιμάται επίσης ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, τόσο από την πλευρά των Ιδρυμάτων όσο και των φορέων υποδοχής των ασκούμενων φοιτητών.

Πρόσβαση και λογαριασμό στο σύστημα αποκτούν επίσης τα όργανα των Ιδρυμάτων που συντονίζουν τη διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών τους (Γραφεία Πρακτικής Άσκησης, Γραφεία Διασύνδεσης κλπ), ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις θέσεων και να τις αντιστοιχίζουν στους φοιτητές. Εξ’ισου σημαντικό είναι και το γεγονός ‘ότι το σύστημα ΑΤΛΑΣ δίνει και στους φοιτητές τη δυνατότητα αναζήτησης και εντοπισμού των επιθυμητών από τους ίδιους θέσεων πρακτικής άσκησης.
Το έργο υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), φορέα του ΥΠΑΙΘΠΑ, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy