Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων στην Κίνα

Τον προσανατολισμό της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων προς την κινεζική αγορά, προβάλλει άρθρο του James Areddy στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Greek Exports Take Aim at Chinese Palate».



Samaras-Kina01-10july2013
 
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες, η βιομηχανία τροφίμων, ανακάλυψε πρόσφατα ότι η συνεχώς αυξανόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς ως αγορά για ελαιόλαδο και άλλα μεσογειακά προϊόντα όπως το μέλι, τα σύκα και το κατσικίσιο γάλα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα στη Σαγκάη προωθούν τη διαφημιστική εκστρατεία «Taste of Greece», ενώ οι Κινέζοι και οι Έλληνες σεφ τροποποιούν ελληνικές γεύσεις για να ταιριάζουν περισσότερο στον κινέζικο ουρανίσκο. Αναφέρεται επίσης ότι αποβλέποντας στην οικονομική ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκαν σε χωριστές εμπορικές αποστολές την Κίνα με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων στη χώρα.
Πέρυσι, η Κίνα αναδείχθηκε ως η τέταρτη χώρα εισαγωγών ελληνικού ελαιόλαδου μετά την Ιταλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ. ΣΤΑΤ, μεταξύ 2010 και 2012, οι εξαγωγές ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά περίπου 160%, έξι φορές περισσότερο από το σύνολο των υπερπόντιων εξαγωγών του προϊόντος.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323689204578571544152429814.html#printMode?KEYWORDS=Greece


Read more: http://mignatiou.com/?p=8503#ixzz2YmejizMv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy