Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Dow Hellas: Tην έσωσαν οι εξαγωγές για το 2012

Μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να στενάζει όμως η Dow Hellas αυξάνει σταθερά τα θεμελιώδη της, εκμεταλλευόμενη την γεωπολιτική της θέση στα Βαλκάνια.
Η Dow Hellas αποτελεί σήμερα τη βάση της The Dow Chemical Company για τις εξαγωγές και την ανάπτυξη των αγορών στα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ετσι και το 2012 η βιομηχανική εταιρεία Dow Ελλάς, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού των χημικών και πλαστικών προϊόντων Dow Chemical, βελτίωσε τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 62 εκατ. ευρώ από 58,8 εκατ. ευρώ το 2011 και τα προ φόρων καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 5,6 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ. Παγκοσμίως το
2012 οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 57 δισ.δολ. ενώ απασχολεί 54.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τις εξαγωγές η ελληνική βιομηχανική μονάδα της, που είναι εγκατεστημένη στο Λαύριο Αττικής, το 2012 τροφοδότησε με σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες πολυστερίνης άλλες επιχειρήσεις του ομίλου σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ουγγαρίας, όπου ο διεθνής όμιλος την τελευταία διετία έβαλε λουκέτο σε ανάλογες βιομηχανικές μονάδες του.


Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, η οποία απασχολεί 65 εργαζομένους και διευθύνεται από τον Εμμανουήλ Π. Μαραγκουδάκη, ανέρχονται σε 11,01 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 48,7% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 22,61 εκατ. ευρώ.


Η παρουσία της Dow Hellas στην Ελλάδα ξεκινά το 1960 με την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου για την παραγωγή πολυστυρενίου στην Ευρώπη.

Τα ορόσημα στην εξέλιξη της Dow στην Ελλάδα ήταν:

Το 1975, η εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής πολυστυρενίου προηγμένης τεχνολογίας.

Το 1985, η παραγωγή εξηλασμένης πολυστερίνης, η οποία θεωρείται η πλέον τεχνολογικά προηγμένη μέθοδος θερμομόνωσης, ξεκίνησε με την εγκατάσταση μιας γραμμής Styrofoam μετά από τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εργοστασίου. Τα μπλε θερμομονωτικά υλικά της Dow καθιερώνονται σύντομα ως η καλύτερη λύση στα προβλήματα θερμομόνωσης και κερδίζουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς θερμομονωτικών υλικών.

Το 1991, η Dow Hellas ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία πιστοποιήθηκε για την ποιότητα των προϊόντων της σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO-9000.

Το 2001, ο εκσυγχρονισμός και η εφαρμογή νέας τεχνολογίας στη γραμμή παραγωγής θερμομονωτικών υλικών, φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Η Dow Hellas έχει επίσης πιστοποιηθεί από το 2005 για τις περιβαλλοντικές πρακτικές της σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EMAS ISO-14001.

Επιχειρήσεις και προϊόντα

Οι δραστηριότητες της Dow Hellas περιλαμβάνουν την παραγωγή πολυστερίνης, εξηλασμένης πολυστερίνης Styrofoam, Roofmate, Wallmate CW, Shapemate GREC. Εισαγωγή και εμπορία πολυουρεθάνης, LATEX και διαλυτών. Ορισμένα προϊόντα διακινούνται στην ελληνική αγορά μέσω δεξαμενών αποθήκευσης, εγκατεστημένων στο εργοστάσιο του Λαυρίου.

Πηγή : Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy