Η πιο ισχυρή ανάμνηση των παιδικών του χρόνων είναι η φιγούρα της γιαγιάς του Μαρίας που μαγειρεύει λαδερό φαγητό και ευωδιάζει ο κόσμος.
Λίγα χρόνια αργότερα, ο βραβευμένος σεφ Πάρης Κωστόπουλος μαγειρεύει αχινοσαλάτα και σφυρίδα στον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και τον κάνει να παραμιλάει από τη νοστιμιά.
Και όχι μόνο αυτό, ο ίδιος καταφέρνει να βάλει τις ελιές και το λάδι της Καλαμάτας στο «El Celler De Can Roca» ,το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2014.
Εμπνευστής παράλληλα, μιας πρωτοποριακής ομάδας της «Gefsis Team» στη Καλαμάτα, ασχολείται αποκλειστικά με την ανάδειξη των Μεσσηνιακών προϊόντων, ενώ ως εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας στη μεσογειακή διατροφή, συμμετέχει σε ένα διεθνές πρότζεκτ που «τρέχει» ταυτόχρονα σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου και στοχεύει στην πιστοποίηση εστιατορίων με ετικέτα ποιότητας μεσογειακής διατροφής.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι ο Executive chef του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων Buca Beach Resort που βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας άφησε χωρίς ενοχή, μια ασφαλή και επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό( με πολλές εργατοώρες σε διάσημα εστιατόρια, με επώνυμους πελάτες, στο Σαν Μονέ, στη Καραϊβική, στη Κορσική, στις Κάνες, στη Γουαδελούπη, στην Ελβετία, στα Κανάρια νησιά) για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αναδείξει τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης.