Ο κ. Στέργιος Σούρλης, εμπορικός διευθυντής διεθνών αγορών βιομηχανίας γάλακτος ΤΥΡΑΣ μιλά για τις μεγάλες αγορές που ανοίγει η επιχείρηση (συνέντευξη στο TimeTV)
Την τελευταία τριετία επένδυσε 100 εκατομμύρια ευρώ ενώ αύξησε τις εξαγωγές του από 44 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 67 εκατομμύρια ευρώ το 2013. Γίνεται λόγος για τον μεγαλύτερο παραγωγό λευκού τυριού στην Ελλάδα που ταυτόχρονα παράγει γάλα, γιαούρτι, τυριά και χυμούς. Διαθέτει ένα αξιοζήλευτο δυναμικό 1.000 εργαζομένων που δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποιά, όμως, είναι η επιχείρηση αυτή που «γράφει» ένα ξεχωριστό στόρι; Απάντηση στο ερώτημα αναζητήσαμε στη συνομιλία μας με τον κ. Στέργιο Σούρλη, εμπορικό διευθυντή διεθνών αγορών της εταιρείας. Ας παρακολουθήσουμε την συνομιλία μαζί του.
Κύριε Σούρλη, πριν μπούμε στην ουσία της συζήτησής μας, πείτε μας δύο λόγια για το προφίλ της εταιρείας.
Ο όμιλος ΤΥΡΑΣ διαθέτει τρία μεγάλα «οχήματα»: την εταιρεία ΤΥΡΑΣ, τον «Όλυμπο» και την «Ροδόπη». Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην εγχώρια αγορά, ο όμιλος την τελευταία τριετία κάνει μια μεγάλη εξαγωγική προσπάθεια. Υλοποιώντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο διείσδυσης στις διεθνείς αγορές αρχίζει ήδη να δρέπει καρπούς.
Ο όμιλος ΤΥΡΑΣ διαθέτει τρία μεγάλα «οχήματα»: την εταιρεία ΤΥΡΑΣ, τον «Όλυμπο» και την «Ροδόπη». Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην εγχώρια αγορά, ο όμιλος την τελευταία τριετία κάνει μια μεγάλη εξαγωγική προσπάθεια. Υλοποιώντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο διείσδυσης στις διεθνείς αγορές αρχίζει ήδη να δρέπει καρπούς.
Ο όμιλος μετρά μερικές δεκαετίες δραστηριότητας...
Πράγματι, πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς, με πάνω από εξήντα χρόνια πορείας στην αγορά των γαλακτομικών και τυροκομικών προϊόντων. Σήμερα διαθέτει πέντε εργοστάσια, που συγκροτούν μία παραγωγική υποδομή η οποία δικαίως χαρακτηρισίζεται ως η τεχνολογικά αρτιότερη στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη. Διαθέτει ένα πλούσιο «χαρτοφυλάκιο προϊόντων» στο γάλα, το γιαούρτι, τα τυριά και τους χυμούς, που