Η ακριτική καινοτομία της Unismack που κατακτά την παγκόσμια αγορά
Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά το λανσάρισμα στην παγκόσμια αγορά των σνακ Wellaby's, που δεν περιέχουν γλουτένη, η εταιρεία εμφανίζει μεγάλη διεισδυτικότητα, διοχετεύοντας με επιτυχία τα προϊόντα της σε εμπορικές αλυσίδες του εξωτερικού. Η παραγωγή γίνεται στην ειδική, ιδιόκτητη μονάδα της εταιρείας στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, όπου παράγονται αποκλειστικά προϊόντα χωρίς γλουτένη.
Ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση στις διεθνείς αγορές εμφανίζει η ελληνική εταιρεία Unismack, με έδρα το Κιλκίς, παράγοντας υγιεινά σνακς και προϊόντα κράκερ με υψηλή διατροφική αξία, εξάγοντας συνολικά το 99% της παραγωγής της. Σε διάστημα λίγων ετών από την έναρξη των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων, έχοντας εξαρχής στόχο την παγκόσμια αγορά, καταφέρνει και τοποθετείται στα ράφια καταστημάτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλία, της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006, από τους αδερφούς Δημήτρη Στρατάκη και Αλέξανδρο, παράγοντας τα προϊόντα Wellaby's, τα οποία και αποτέλεσαν θεμέλιο λίθο της επιχείρησής τους. Δύο χρόνια αργότερα, το 2008 άρχισε να λειτουργεί η γραμμή παραγωγής, εστιάζοντας στο «κενό» της αγοράς που αποτέλεσε τη βάση εμπορικής εκμετάλλευσης για εκείνους. Μέσα από έρευνα και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις, τα δύο αδέρφια εστίασαν στην ανάγκη του... 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από κοιλιοκάκη. Πρόκειται για ένα σοβαρό γαστρεντερολογικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει στους πάσχοντες να καταναλώσουν γλουτένη, το χαρακτηριστικό συστατικό που