Σελίδες

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινάει άμεσα ο Β΄ κύκλος της Πρωτοβουλίας Εξωστρέφειας “Export Expert”

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει ο Β' κύκλος της Πρωτοβουλίας Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Εξωστρέφειας του ΣΕΒ. 
Η Export Academy με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι θα είναι παρούσα και στο χειμερινό πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας, μιας και ο Δρ.Σκλαβούνος Αριστοτέλης  συμμετάσχει ως Εκπαιδευτής και Σύμβουλος Εξωστρέφειας στο πρόγραμμα. 



Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒ, μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2013, έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία περίπου 200 στελέχη επιχειρήσεων, από διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας και μεγέθη επιχειρήσεων σε σχέση και με την εξαγωγική τους ωριμότητα και πιο συγκεκριμένα:
·         Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 11 τμήματα εκπαίδευσης στελεχών σε όλη τη χώρα (3 στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Πάτρα, 1 στα Ιωάννινα, 1 στην Καστοριά και 1 στην Ορεστιάδα).
·         Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 440 ώρες επιμόρφωσης (40 ώρες ανά τμήμα) σε ειδικές θεματικές ενότητες
που αφορούν στη στρατηγική εξωστρεφούς προσανατολισμού, στις διαδικασίες ανάπτυξης εξαγωγών και στην εκπόνηση σχεδίου εξωστρεφούς προσανατολισμού (Export Action Plan).
·         Ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται οι επιμέρους συναντήσεις/συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, ανά ομάδα στελεχών επιχείρησης.
·         Δημιουργήθηκαν συνεργασίες με 25 περίπου εξειδικευμένους εισηγητές και συμβούλους για την παροχή επιμόρφωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης.
·         Σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται οι πρώτες δράσεις δικτύωσης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και των εμπλεκομένων στελεχών και επιχειρήσεων.

Πηγή: ΣΕΒ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Export Academy

Export Academy